V sobotu 7.září jsme vyrazili na roverskou expedici do východní části rumunského pohoří Fagaraš. Akce se účastnil Batman, Pinďa, Tarzan, Jouel, Jezevec a Jezevcův kamarád Jirka. Do rumunského města Brašov jsme vlakem dojeli v neděli v dopoledních hodinách, kde jsme pak přesedli na další vlak do podhorského městečka Zarnešty. Odtud jsme se vydali na naši týdenní pouť s batohy plnými zásob.

Po dvou dnech chůze jsme se vyšplhali na samotný hřeben pohoří Fagaraš a stanuli těsně pod vrcholkem hory Berivoiul Mare (2300 m n.m.). Tam jsme u polorozbořené útulny přečkali další noc a probudili se do nového mlhavého a deštivého dne. Za špatného počasí jsme odbočili z pohoří Fagaraš a pokračovali po hřebenu Mezei. Po celém dni moknutí jsme se rozhodli, že pokračovat v plánované cestě do pohoří Iezer-Papuša nemá smysl. Proto jsme sestoupili přímou (a celkem divokou) cestou do údolí. Promoklí jak slepice jsme se utábořili na pastvině a nad ohněm sušili věci.

V nižších výškách již bylo počaší příjemnější a proto jsme se druhý den vydali volným krokem dolů k přehradě Pecineagu. K večeru jsme se ubytovali v opuštěné salaši nad přehradou a druhý den jsme pokračovali směrem k civilizaci. Poslední noc v Rumunsku jsme strávili v horské chatě Plaiul Foii, kde jsme si konečně dopřáli pořádné jídlo do pupíku. Následující den jsme využili pro relaxaci a návrat do Brašova, odkud jsme pak odfrčeli nočním lůžkovým vlakem domů.

Nebýt špatného počasí, asi bychom si rumunské hory užili více. Ale i tak byla roverská expedice podařená a za rok snad opět na viděnou na dalším dobrodružství.